Improvisació: una nova assignatura al Pla d’estudis de l’EMMB pel curs 2016-2017

El curs 2016-2017 l’EMMB ofereix una nova assignatura en l’àmbit instrumental: IMPROVISACIÓ, una assignatura pràctica on es treballaran recursos interpretatius d’improvisació musical a través de la pràctica del propi instrument. Aquesta assignatura parteix d’un punt de vista obert que integra diverses estètiques i estils. Iniciant des d’un nivell bàsic està pensada per a alumnes de Nivell Mitjà i Pla altres de l’EMMB, siguin estudiants d’eix troncal o aprofundiment, de la vessant clàssica o moderna.

La improvisació ha estat present en la música europea des de l’època medieval, passant pel barroc i fins a la música contemporània. Els recursos que ofereix la improvisació han estat especialment importants en el jazz i en la música de tradició popular.

L’objectiu d’aquesta nova assignatura és despertar i fomentar la part creativa dels alumnes, jugar amb la música i fer un pas més enllà de llegir una partitura, trobar recursos per expressar-se a través del propi instrument.

Us deixem amb alguns vídeos il·lustratius del tema. Us hi animeu?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s